Jak se studuje medicína v Keni?

Myslíte si, že medicína v Africe studuje jako "ve středověku"? Možná vás překvapí, jak našim podmínkám podobná - a v lecčems i složitější - je realita očima studentky Aspety žijící v Keni. 

Číst více
Studium medicíny v zahraničí - USA část I.

Druhá část o studiu v zahraničí. Teďka půjdeme opravdu daleko, až do Ameriky! Martin, sympatický doktor studoval sice v Brně, ale na část studia odlětel do USA, a to přímo na Harvard. Jak se tam dá vůbec dostat? To ale není všechno. Má za sebou prestižní zkoušku USMLE, a teď se chystá v Americe i pracovat. Stihl toho tolik, co smrtelník nestihne často za celý život. Jak na to? Dozvíte se v článku. POZOR! Článek je hodně motivující! 

Číst více
Štúdium medicíny v zahraničí - Nemecko

Štúdium medicíny v zahraničí - premýšľať vôbec o ňom? Ďaleko od domova, super škola, kamaráti, iná kultúra, skvelá kariéra s dobrým platom,... Aká je ale druhá strana mince? Juliana študujúca v Nemecku vám prezradí viac. Začítajte sa do prvého dielu nášho seriálu o štúdiu v cudzine, budú ďalšie! :-)

Číst více
Rozhovor s Lukášem pro MUDRstart

Ahoj, Lukáši. Svou sportovní postavou oplýváš od dětství nebo máš nějaký inspirativní příběh tlouštíka, který se vypracoval?
Lichotníku! V podstatě od dětství byla moje postava spíše vyhublá, než sportovní.  Táta vždy na koupališti říkával, ať se obleču nebo mě zabaví sociálka. Díky kolu se mi povedlo vyrýsovat dolní končetiny, a když se přidalo plavání, tak i vrchní část. Pro mé sportovní potřeby a zaměření má tahle postava výhody, protože čím míň zbytečných kilo, tím je závodník rychlejší.

Číst více